nedjelja, 18. prosinca 2016.

Ako pijete paracetamol ili ibuprofen, onda morate znati OVO..

Žene koje dva puta nedjeljno piju paracetamol ili ibuprofen rizikuju trajni gubitak sluha, pokazalo je istraživanje bolnice “Brigham and Women's” u SAD.

Ljekari smatraju da ovu pojavu najvjerovatnije uzrokuje smanjen dotok krvi u unutrašnje uho i njegovo oštećenje usljed izlaganja buci.
Čak jedna u 20 žena mogla bi za svoj gubitak sluha da okrivi ove lijekove protiv bolova, piše Daily Mail.
Rezultati studije poklapaju se sa još jednim, sličnim istraživanjem u kojem su učestvovali muškarci.
Skoro jedna u 12 žena u SAD uzima paracetamol bar dva puta nedjeljno, što u periodu od 6 godina povećava rizik od gubitka sluha za 9 posto.

U istraživanju, koje je objavljeno u “Journal of Epidemiology“, učestvovalo je 55.850 žena između 44 i 49 godina starosti.

Sa nijednim tabletama ne treba pretjerivati, jer sve tablete utiču na zdravlje čovjeka, odnosno pogoršavaju zdravlje čovjeka. Možda tablete, kada ih popijete, vama pomognu, ali znajte da vas tablete i polako ubijaju. Paracetamol i ibuprofen trebate skroz prestati koristiti, jer i sami vidite kakve posljedice stvaraju. Možete ostati bez sluha. Vjerovatno do sada niste ni znali za ovakve posljedice koje stvara paracetamol, ali nadam se da ste sada shvatili koliko tablete nisu zdrave. Ja sam ih prestala konzumirati i osjećam se bolje nego ikada. Ni za jednu bolest, prehladu vam tablete nisu potrebne zato što ima mnogo prirodnih lijekova koje vam mogu pomoći bolje od nekih tableta. A naravno prirodni lijekovi su i mnogo zdraviji i jeftiniji. Paracetamol uništava jetru, bubrege i još mnogo veoma važnih organa bez kojih se ne može živjeti. Nadam se da vam je ovaj članak bar malo pomogao da shvatite šta sve tablete mogu prouzrokovat. 
Svi znamo za to da paracetamol pomaže pri smanjenju povišene temperature, i tim nekim segmentima je i dobar i koristan, ali nemojte pretjerivati sa njim. Pogotovo ih nemojte davati djeci, da ne naviknete djecu na tabletu. Ako je baš, baš potrebno, onda djetetu dajte pola paracetamola, to je za dijete dovoljno. 


izvor: narodnilijek.com

Nema komentara:

Objavi komentar