petak, 16. prosinca 2016.

ODUŠEVIT ĆE VAS: Torta koja se topi u ustima



Fenomenalna,slatka,omiljena,ukusna i šta sve ne.Pogledajte recept za ovu tortu napravite i obradujte i sebe i svoje ukućane.
SASTOJCI:
16 jaja
500 gr margarina
450 gr čokolade
2 kesice šlaga
300 gr mljevenog keksa
500 gr šećera
Za ukrasiti:
400 gr šlaga
PRIPREMA:
Istresite u posudu 250 gr šećera i 16 bjelanaca,a zatim umutite.
U drugu posudu istesite 500 gr margarina i ostalih 250 gr šećera,umutite,a zatim u to dodajte 16 žumanaca,200 gr mljevenog keksa i 450 gr čokolade(otopljene).
Miješajte kako bi sjedinili smjesu.
Kada dobijete ujednačenu smjesu podijelite je na dva jednaka dijela.
Od jednog dijela ispecite 3 kore.
U drugi dio dodajte preostalih 100 gr keksa. Ovim drugim dijelom se filuju kore.
Ohladite koru,a zatim filujte.
KORA-FIL-ŠLAG
Kraj kolača ukrasite šlagom po vašoj želji.

izvor: dobra-hrana.info

Nema komentara:

Objavi komentar