četvrtak, 15. prosinca 2016.

Na prirodan način liječite bolne i umorne noge - Vrlo efikasan tretman !


Veliki broj osoba ima poteškoće sa umornim, teškim i bolnim nogama, taj problem se 50% javlja kod žena…
Ove poteškoće su još izraženije kod osoba sa slabom venskom cirkulacijom (proširene vene), limfnom cirkulacijom, niskim krvnim tlakom, slabijim radom štitnjače, pretilosti…
Za sve one koji imaju umorne, natečene, teške i bolne noge potražite lijek iz prirode…
Divlji pelin (Artemisia Vulgaris) – ovo je biljka protiv umornih nogu, grčeva u mišićima, upale kože u gljivičnih infekcija. Još su u starom Rimu stavljali pelin u obuću vojnicima kako bi izdržali daleka pješačenja. Također je poznato da je sv. Ivan Krstitelj nosio pojas od pelina da ga štiti od umora, boli i sunčanice. Pelin je poznat i kao sredstvo protiv bola te za opuštanje i spavanje.
Ulje sibirske jele (Abies Sibirica Oil) – odlično prodire u dubinu noge otklanjajući bolove. Odlično je sredstvo protiv upala te ublažava upaljene vene.
Kadulja – Žalfija (Salvia Officinalis) – sadrži flavonoide, antioksidante i trijeslovine koji poboljšavaju krvnu i limfnu cirkulaciju, djeluju protuupalno, sprječavaju prekomjerno znojenje, dobri su protiv bolova i umora. Osim navedenih aktivnih spojeva za ljekovitost su bitne i kavena i ružmarinska kiselina.
Timijan – Majčina dušica (Thymus Vulgaris) – sadrži dva eterična ulja, timol i karkavol, koji su djelotvorni protiv bolova u mišićima, zglobovima i protiv oticanja nogu. Također opuštaju mišiće te djeluju protiv grčeva u nogama.
Divlja paprena metvica (Mentha Piperita) – njen glavni sastojak, mentol, je djelotvoran protiv bolova i oteklina, osvježava tijelo i duh. Također hladi upaljene i umorne noge donoseći osvježenje.

Izvor: (Biljnilijekovi.blogspot.com)

Nema komentara:

Objavi komentar