nedjelja, 18. prosinca 2016.

OD OVOGA ĆE VAM IĆI VODA NA USTA - PUNJENI KROMPIR KOJI OSTAVLJA BEZ TEKSTA


Sastojci:
1 – 2 veća krumpira po osobi (prema želji i zavisno od veličine krumpira)

špek, panceta, šunka, sir – odabir prema želji (narezani u šnitice)
sol
kajenski papar
slatka mljevena crvena paprika
maslinovo ulje (ili putar)
curry, prezle, parmezan, mediteranske trave – prema želji za posipanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200C. Ogulite krumpire, operite ih i obrišite papirnatom salvetom. Oštrim nožem zarežite svaki krumpir na tanke šnitice, ali ne do kraja, posolite, popaprite, pospite slatkom mljevenom paprikom i u rezove umetnite prema želji šnitice špeka, pancete, šunke, sira ili tanko narezane gljive. Tako pripremljen krumpir rasporedite na masni papir za pečenje u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena (veći stari krumpir – oko 1 sat i 10 minuta, a mladi veći krumpir oko 45 minuta). Dok se peku, povremeno ih pokapajte maslinovim uljem ili premažite otopljenim putrom. Također prema želji možete ih posipati krušnim mrvicama, parmezanom ili mediteranskim travama.
Ako volite vrhnje, pomiješajte slatko vrhnje s jednim žumanjkom i 5 minuta prije kraja pečenja, zalite krumpire s vrhnjem. 

Mmmm, ovo je jedan od najukusnijih ručaka koje sam ikada probala, ovaj recept je tako dobar da sam odlučila da ga podijelim i sa vama.. Ja ga pripremam često jer prosto nevjerovatno ukusan, a potrebno vam je samo par sastojaka da ga pripremite. Nije ništa komplikovano, niti treba puno vremena, a rezultati će vas oduševiti i vjerujem da ćete ga praviti iz dana u dan, jer ukusniji od bilo čečga.. Bukvalno kada ga probate krenut će vam voda iz usta.. Već svi znaju da se sa krompirom mogu pripremiti različita jela, poput pirea, prženog krompira, pohovanog krompira i još mnogo, mnogo toga. Ali ovo je nešto što je vjerovatno najukusnije od svega što sam nabrojala.. Ja vam preporučujem da izdvojite malo vremena i pripremite ovaj ručak i impresionirate svoju porodicu.. Ovo svakako možete preipremiti i kada vam gosti dođu, impresionirat ćete i njih, jer ovako nešto ukusno niko nije probao, a recept je zaista teško naći, jer ljudi iz nekog razloga ne žele ovo da dijele sa drugima.. Ali ja nisam takva i rado sam podijelila sa vama ovaj recept.. Naravno i vi također podijelite sa svojim prijateljima, i javite kada napravite da li vam se svidjelo. Uživajte.

Nema komentara:

Objavi komentar