nedjelja, 18. prosinca 2016.

IZVRSNA KREMASTA TORTA: Mene je oduševila, vjerujem da će i vas



Sastojci:
Za piškotu:

4 jajeta
125 g šećera
50 g gustina
50 g brašna
4 kašike mlevenih oraha
Za čokoladni krem:
6 dl mleka
50 g griza
75 g šećera
1 vanil–šećer
200 g čokolade za kuvanje
200 g maskarpone sira
Za beli krem:
3 dl mleka
2 dl vode
60 g brašna
30 g gustina
30 g mleka u prahu
200 g margarina
150 g šećera u prahu
1 vanil– šećer
Za glazuru:
2 dl slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
2 kašike margarina
Priprema:
Piškota:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca i 75 g šećera.
3. Sjediniti šam od belanaca i umućena žumanca pa dodati brašno, gustin i mlevene orahe. Sastojke dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 12 min.
Čokoladni krem:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko, šećer i vanil– šećer te ostaviti da proključa.
2. Skloniti sa ringle, dodati griz i dobro izmešati da ne ostanu grudve.
3. Vratiti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
4. U topao krem dodati izlomljenu čokoladu i otopiti uz neprestano mješanje. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
5. Na kraju dodati maskarpone sir i dobro izmješati.
Beli krem:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko i vodu, dodati brašno, gustin i mleko u prahu pa dobro izmešati da ne ostane grudvica.
2. Presuti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanil– šećerom pa dodati u ohlađeni krem i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup i preliti je filom od čokolade. Fil poravnati i ostaviti da se stegne.
2. Preko stegnutog fila od čokolade naneti beli fil.
3. Posebno pripremiti glazuru: zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, skloniti sa ringle pa dodati u nju izlomljenu čokoladu i margarin. Mešati dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Filovanu tortu preliti glazurom od čokolade i dekorisati po želji

Ova torta me je jednostavno oduševila, pravila sam je nekoliko puta, djeca su bila oduševljena, stalno traže ovu tortu. Toliko je ukusna, da nije za povjerovati. Volim kremaste torte i ovo je jedna od najboljih koju sam probala. Kada sam je posluživala gostima, svi su me pitali za recept. Kada je završite možete je staviti u frižider da se malo ohladi, bude ukusnija, a i vama je lakše sjeći tortu kada se malo ohladi. Uživajte u ovoj prekrasnoj torti!


izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar