nedjelja, 18. prosinca 2016.

Istočnjački narodni lijek za imunitet - VRLO EFIKASAN !


Ovaj narodni lijek i dodatak ishrani osmišljen je i isproban kao kombinacija najboljih istočnjačkih sastojaka pomješanim sa tradicionalnim pekmezom od kiselih jabuka koji se pravi i u našim krajevima. Možete ga koristiti za jačanje krvi i imunog sistema a njegovim konzumiranjem nadopunićete nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način.
Za izradu ovog sjajnog pripravka potrebni su vam sljedeći sastojci:
– 1 kg kiselog prirodnog pekmeza od jabuka
– 200g sjemena čurokota – crnog kima (Nigella sativa)
– 200 g sjemena lana
– 200 g sjemena susama (sezama)
– 50 g kurkume (turmerika)
U električnom mlinu za kafu sameljite sjeme čurukota, lana i susama. Ovako dobijenu smjesu pomješajte sa pekmezom od jabuka i kurkumom. Smjesu dobro mješajte nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Ostavite da odstoji nekoliko dana i pripravak je spreman za upotrebu. Što se tiče sastojaka lan, susam i pekmez od jabuka su svuda dostupni. Kurkumu potražite među začinima u supermarketima, dok je jedino sjeme čurukota u nekim krajevima teže naći. ( U Bosni i Makedoniji je svuda dostupno). Kao zamjenu za čurukot možete koristiti djevičansko ulje od ovog sastojka.Potrebno je uzimati svaki dan po jednu do dvije supene kašiku smjese prije doručka.
Smjesa je osmišljena za jačanje i čišćenje organizma i krvi te tretiranje brojnih medicinskih stanja na prirodan način.
Smjesu možete koristiti za probleme sa jetrom , njeno čišćenje i regenraciju, za jačanje imunog sistema, za poboljšanje krvne slike i probleme sa anemijom, odnosno manjkom željeza, za poboljšanje i oporavak probavnog sistema, za regulaciju povišenih triglicerida i holesterola. Posebno se preporučuje kod neadekvatne ishrane gdje je možete koristiti za jačanje organizmaumjesto različitih hemijskih multivatiminskih dodataka. Umjesto da koristite tablete sa mineralima i multivitaminima uzmite jednu ili dvije kašike ove prirodne mješavine za jačanje organizma. Ukoliko se generalno osječate loše, slabo i isrcpljeno , ako ste stalno umorni ovaj narodni lijek je idealan za vas.
Pekmez od jabuke godinama je poznat kao izuzetno prirodno sredstvo zapoboljšanje probave, krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez jača imunitet te pomaže pri regulaciji šečera u krvi i radu štitne žlijezde.
Mješavina sjemenki pozitivno će uticati na vašu probavu i čišćenja jetre. Sjemenke su prepune minerala koji će ojačati vaš imuni sistem i organizam a korisne masnoće iz njih će nakon redovne upotreberegulisati vaše trigliceride i holesterol.
Smjesa je prepuna sastojcima kao što su kalcijum, željezo, bakar, proteini i mono zasićene masnoće iz sjemena susama, vitaminima a posebno B kompleksom te magnezijumom, kalcijumom, željezom i bakrom iz sjemena čurukota te omega 3 masnim kiselinama i vlaknima iz sjemena lana.
Kurkuma je najpoznatiji Indijski začin i prirodni lijek kroz istoriju. To je zlatno žuti sastojak koji daje boju indijskom kariju. Postoje mnogobrojne studije na zapadu, koje se provode zadnjih 20 godina, a koje su potvrdile gotovo nevjerovatnu ljekovitost i blagotvornost kurkume. Najznačajniji efekti kurkume su njeno antiupalno i posebno antikancerogeno djelovanje. Radi se o jednoj od najpotentnijih antikanceorgenih biljaka.
Za ovu smjesu možemo slobodno reći da se radi o super kombinaciji 5 sastojaka koji predstavljaju najzdravije od najzdravijih prehrambenih sastojaka na planeti.

Izvor: zdravljebezdoktora.com

Nema komentara:

Objavi komentar