petak, 16. prosinca 2016.

KREMAST I SOČAN: Idealan kolač za vas!



Sastojci
35 dag brašna
2 Puding vanilija Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
2 naranče
5 jaja
24 dag Šećera ( kristal)
200 ml mlijeka
20 dag omekšalog maslaca
8 v.ž ruma
5 dag šećer u prahu Dolcela
500 ml Šlaga 5+ Dolcela
2 Šlagfix Dolcela
10 dag ribane čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i pudingom.Naranče operite vrućom vodom,naribajte 3 male žličice korice pa istisnite 2 dcl soka.Jaja izmiksajte sa 22 dag šećera i 2 male žličice korice ,dodajte 100 ml soka.Zatim dodajte mlijeko,maslac i na kraju mješavinu brašna.Izmiksajte.Kolač pecite na 170 stupnjeva oko 35 minuta.Za preljev pomiješajte preostalih 100 ml soka od naranče sa rumom i šećerom u prahu.Vrući kolač prelijte sa preljevom odd naranče i ruma.
2.
Šlagfix pomiješajte sa 2 dag šećera i umiješajte u šlag.U izrađeni šlag umiješajte grubo ribanu čokoladu i pomiješajte.Time premažite ohlađeni kolač.Stavite u frižider do posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar