subota, 17. prosinca 2016.

KAKAO BOUNTY KOLAČ



SASTOJCI:
Kora
3 jaja
150 g. šećera
150 g. brašna
3 kašike kakao
1 dcl ulja
4 kašike mleka
pola kašikice praška za pecivo
1 vanilin šećer
4 dcl. mleka za prelivanje
Fil
2 dcl. slatke pavlake
3 kašike šećera
400 g. kisele punomasne pavlake
8 kašika šećera u prahu 8 kašika kokosa, po želji dodati još
Glazura
150 g. mlječne čokolade
4 kašike ulja

PRIPREMA:
Pjenasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ostale sastojke, izmešati i sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Toplo preliti sa mlekom i ostaviti da se ohladi.Za fil, umutiti slatku pavlaku i šećer kao šlag. Pavlaku i šećer u prahu ručno izmešati, dodati kokos i šlag od slatke pavlake, sve još jednom ručno izmešati i rasporediti preko hladne kore.
Istopiti čokoladu i ulje i kada se prohladi sipati preko fila.
Dimenzije tepsije 20 x 30 cm.

Ovaj kolač je blago kiselkast, osvežavajući, nije preterano sladak… Za ljubitelje kokosa i čokolade.


Ova torta je zaista odlična, preporučujem da nakon što je napravite stavite je u frižider na par sati kako bi se svi sastojci sjedinili i kako bi dobili što bolje rezultate, a svakako bit će vam lakše i sjeći tortu kada je malo hladnija. Ja sam je pravila prije par dana i zaista je odlična, dječica su oduševljena, ja vjerujem da ćete i vi biti oduševljeni jer je torta zaista odlična i dugo nećete probati bolju tortu sigurna sam u to... Ukoliko vam se recept za tortu svidjeo, podijelite ga i sa svojim prijateljima.

 I svakako javite da li vam je uspjelo. Svako ko ga je probao bio je oduševljen a ja vjerujem da ćete i vi.  Ne morate se brinuti, kolač je dosta sladak tako da nećete pojesti puno pa se nećete niti udebljati.. Sretno....

Izvor: maminajela.com

Nema komentara:

Objavi komentar