ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

SLANI MINJONI - MEKANI I SOČNI OČARAT ĆE VAS UKUSOM !


Sastojci
100 g margarina
100 g brašna
malo soli
500 ml mleka
6 jaja
300 g šunke
300 g sira
300 ml pavlake
3 kisela krastavčića
250 g maslaca

1. U šerpi otopite margarin, pa kratko propržite brašno. Zatim dodajte so i mleko i kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.
2. Kad se prohladi, dodajte jedno po jedno žumance i dobro sjedinite. Posebno umutite belanca u čvrst šam, pa umešajte u smesu sa žumancima. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
3. Dok se kora peče, pripremite fil – izgnječite sir, dodajte seckanu šunku, pavlaku i krastavčiće.
4. Ohlađenu koru presecite na pola, pa jednu polovinu namažite filom. Poklopite drugom korom i na kraju premažite maslacem ili krem sirom. Ukrasite mlevenom paprikom i peršunom, pa dobro ohlađeno secite na kockice.
Savet: Slane minjone je najbolje pripremiti dan ranije.


Ako vam je dosadila priprema standardnih jela, donosimo vam nešto uistinu zanimljivo i veoma ukusno.. To su slani minjoni, koji oduzimaju dah izgledom i ukusom.. Ja ovo pripremam dosta često jer moja porodica ovo jako voli, i zaista je mnogo ukusno.. Ovo ukusno jelo, možete pripremiti i kada su vam tu gosti, vjerujte da će biti fascinirani, nečim novim.. S obzirom da je sve standardno ponekada treba izaći iz rutine i pripremiti nešto novo.. Vjerujem da će se i vama ovo  dopasti jer meni zaista jeste, pa sam zato i odlučila da recept podijelim i sa vama... 

Sastojci koji su vam potrebni da pripremi slane minjone, nisu ništa posebno, sve to možete naći već u svojoj kući, priprema je vrlo jednostavna, dovoljno je da pratite upute koje sam gore navela i dobit ćete veoma ukusne minjone.. Preporučujem da ih pripremite dan prije nego što ste ih mislili jesti jer će tako dobiti najbolji ukus, i bit će vrhunski slasne.. Podijelite ovaj recept i sa svojim prijateljima, i naravno jaivte nam kako su vam ispali minjoni, te kako ste ili niste oduševljeni njima. SRETNO !

Nema komentara:

Objavi komentar