petak, 16. prosinca 2016.

TIRAMISU KEKSIĆI: Ovi keksići će vas ostaviti bez teksta..



SASTOJCI
  • 75 g secera u prahu
  • 120 g butera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin secer
  • 200 g mljevenih badema (ili ljesnika)
  • 20 g kapucino praha
  • 150 g brasna
  • 5 g praska za pecivo
 
Punjenje
  • 150 g bjele cokolade
  • 130 g maskarpone sira
  • kakao za posipanje
  • 1-2 male kasike secera u prahu
PRIPREMA
  1. Sve sastojke za tjesto umjesiti,ne dugo,toliko da se sve dobro sjedini, sastojci fino sljube.
  2. Tjesto napraviti u kuglu,zaviti u foliju i ostaviti da stoji 30 minuta na hladnom.
  3. Dok tjesto miruje:
  4. Cokoladu iznad pare istopiti, ostaviti na stranu da se ohladi.
  5. Pripremiti 2 pleha oblozena papirom za pecenje.
  6. Na pobarasnjenoj povrsini tjesto od vise navrata razvaljivati 0,5mm debljine, vaditi oblike po zelji, stavljati ih na pleh.
  7. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180°C.
  8. Staviti kekse da se pecu 10-tak minuta.
  9. Pustiti kekse na plehu da se ohlade,ne dirati ih.
  10. Ohladjenu cokoladu,ali mora biti jos vise tecna, sjediniti sa Maskarponeom, dobro vilicom izmjesati.
  11. Kremom spajati po 2 keksa,stavljati po 1 malu kasiku kreme po keksu.
  12. Kekse posuti lagano sa kakaom,koji ste pomjesali sa vrlo malo secera u prahu, jer kakao je inace gorak ako se sam posipa.
  13. Drzati kekse u dobro zatvorenoj posudi.
Izvor: hotgamecritics.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar