SASTOJCI
- 75 g secera u prahu
- 120 g butera
- 1 jaje
- 1 vanilin secer
- 200 g mljevenih badema (ili ljesnika)
- 20 g kapucino praha
- 150 g brasna
- 5 g praska za pecivo
Punjenje
- 150 g bjele cokolade
- 130 g maskarpone sira
- kakao za posipanje
- 1-2 male kasike secera u prahu
PRIPREMA
- Sve sastojke za tjesto umjesiti,ne dugo,toliko da se sve dobro sjedini, sastojci fino sljube.
- Tjesto napraviti u kuglu,zaviti u foliju i ostaviti da stoji 30 minuta na hladnom.
- Dok tjesto miruje:
- Cokoladu iznad pare istopiti, ostaviti na stranu da se ohladi.
- Pripremiti 2 pleha oblozena papirom za pecenje.
- Na pobarasnjenoj povrsini tjesto od vise navrata razvaljivati 0,5mm debljine, vaditi oblike po zelji, stavljati ih na pleh.
- Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180°C.
- Staviti kekse da se pecu 10-tak minuta.
- Pustiti kekse na plehu da se ohlade,ne dirati ih.
- Ohladjenu cokoladu,ali mora biti jos vise tecna, sjediniti sa Maskarponeom, dobro vilicom izmjesati.
- Kremom spajati po 2 keksa,stavljati po 1 malu kasiku kreme po keksu.
- Kekse posuti lagano sa kakaom,koji ste pomjesali sa vrlo malo secera u prahu, jer kakao je inace gorak ako se sam posipa.
- Drzati kekse u dobro zatvorenoj posudi.
Izvor: hotgamecritics.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar