nedjelja, 18. prosinca 2016.

IMPRESIONIRAJTE SVE OVIM RUČKOM KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA


Sastojci 
Za pire
70 dag krumpira
5 dag maslaca
po potrebi mlijeka
2 žumanjka

Za nadjev
25 dag šampinjona
2 velike rajčice
1 glavica luka
ulje za prženje
1 žlica sjeckanog peršina
0,5 dl bijelog vina
5 dag naribanog sira

Priprema

1.
Oguliti krumpir i narezati na kockice te ga skuhati u slanoj vodi. Ocijediti, dodati maslac i mlijeko i napraviti čvrsti pire. Kada se pire malo ohladi dodati žumanjke i dobro promiješati.
2.
Na ulju pirjati luk pa dodati šampinjone. Kada se voda od šampinjona malo ispari dodati oguljene rajčice narezane na kockice, Vegetu, sol i papar te nastaviti pirjati. Pred kraj pirjanja zaliti vinom i dodati peršin.

3.
U limu za pečenje, premazanom uljem, oblikovati gnijezda od pirea…… napuniti ih pripremljenim nadjevom i posipati naribanim sirom . Peči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
4.
…..napuniti ih pripremljenim nadjevom……
5.
….i posipati naribanim sirom. Zapeči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
6.
Nakon vađenja iz pećnice, ostaviti pet minuta da se malo ohladi i da pire očvrsne radi lakšeg serviranja. 

Ne znate šta da pripremite za večeru, želite nešto novo, nešto što niste do sada probali.. Onda je ovo pravi recept za vas.. Očarat će vas jer nešto ovakvo sigurno niste probali do sada.. Ja ovo pravim dosta često jer moja porodica ovo jako voli.. Ukoliko vam dolaze neki gosti i želite da ih impresionirate svojim kulinarskim sposobnostima, onda je ovo odličan recept i upravo ono što vi trebate.. Priprema je zapravo dosta jednostavna, sastojci koji su vam potrebni nisu ništa posebno, i vjerovatno većinu ovoga imate već u svojoj kući.. Ono što preporučujem je to da koristite svježe šampinjone kao i ostale sastojke kako bi dobili što bolje rezultate.. Nakon što ga pripremite, ostavite ga par minuta neka se sve sjedini, jer će se lakše vaditi tako, a i bit će ukusnije ako nije puno vrelo.. Podijelite ovaj recept i sa svojim prijateljima, ako vam se svidjeo. I javite kada ga pripremite, javite kako je vama ispalo.
Uživajte 


Nema komentara:

Objavi komentar