ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

RAJ ZA VAŠA NEPCA: RECEPT ZA TORTU KOJA JE ZALUDILA INTERNET ! (RECEPT)


Nevjerovatna torta koja se lako sprema, hrskava i kremasta…
Sastojci
Za koru:
650 g izmrvljenog čokoladnog keksa
150 g istopljenog putera
šećer u prahu po potrebi
Za karamel:

130 g putera
1,2 dl javorovog sirupa
380 g smeđeg šećera
1,7 dl slatkog kondenzovanog mleka (ukuvano sa šećerom kao gust sirup)
100 g seckanog kikirikija
Za fil:
250 g iseckane crne čokolade
2,5 dl krem pavlake za kuvanje
60 g putera
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji umutite izmrvljeni keks sa puterom i 5-7 kašika šećera u prahu. Dobijenu smesu razvucite u koru, stavite u pleh dužine 20 cm, čvrsto pritisnite i pecite 10 minuta. Potom izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Ova torta je za veoma kratko vrijeme prosto postala najveći hit na internetu, prvenstveno zbog svoga ukusa koji je zaista neodoljiv, a i zbog toga jer ne deblja jer ne sadrži mnogo šećera.. Moja dječica naprosto su luda za ovom tortom, i svaki dan mi traže da je pravim ponovo.. Iz razloga što mnogi vole ovu tortu odlučila sam da recept podijelim sa vama, kako bi je i vi probali, vjerujem da će vaša porodica baš kao i moja biti oduševljena. Vjerujte da ova torta ne nosi bez razloga epitet najukusnije torte, i nije bez razloga najveći hit na internetu.. Ovo jednostavno morate probati, ovakav ukus nema ni jedna druga torta.. Preporučujem da ovo pripremite što prije, vjerujte da ćete se kajati što prije niste znali za ovaj recept.

Za ovu tortu vam ne treba mnogo stvari, niti vam treba mnogo novca, ovu tortu možete napraviti skoro sa stvarima koje već imate u kući.. Preporučujem da nakon spremanja, ostavite je nekoliko sati u frižideru, da se sve lijepo sjedini pa da vam bude lakše za vaditi.. Ukoliko vam se torta svidjela, podijelite recept i sa svojim prijateljima.. I svakako kada je nparavite napišite nam kako vam je ispala. SRETNO !

Nema komentara:

Objavi komentar