subota, 17. prosinca 2016.

PILETINA NA MILANSKI NAČIN



Ova piletina je savršena u kombinaciji sa tjesteninom, ali je ukusna i sa rižom i krompirom
Sastojci
– 500 gr pilećih prsa
– 2 kašike ulja
– 2 kašike sitno sjeckanog bosiljka
– 1 kašika putera
– 2 čehne bijelog luka sitno sjeclane
– ½ šolje sušenog paradajza
– 1 šolja vode
– 1 šolja vrhnja za kuhanje
Način pripreme
U velikoj posudi otopite puter pa na njemu popržite bijeli luk.
Dodajte paradajz i vodu i pustite da provrije.
Kuhajte dok paradajz ne omekša pa dodajte vrhnje.
Pustite da se reducira i ostavite sa strane.
Piletinu posolite i pobiberite pa popržite u tavi.
Kuhajte oko 4 minute sa svake strane pa zalijte sosom.
Servirajte vruće.

Ovakva piletina je meni najukusnija, i vrlo često je pripremam jer su svi prosto ludi za ovakvom piletinom.. Jako je ukusna i vjerujem da će vas ostaviti bez teksta, nikoga do sada nije ostavila ravnodušnim... Preporučujem da servirate dok je još toplo, jer kada ohladi izgubi taj svoj ukus koji je nevjerovatan.. Podijelite ovaj recept sa svojim prijateljima ako vam se svidjeo, a ja vjerujem da jeste..

Piletinu posolite i pobiberite po želji, neki to vole više a neki manje slano, odnosno ljuto.. Ali kako god napravite bit će odlično.
Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar