nedjelja, 18. prosinca 2016.

KINDER PINGUI TORTA ! HIT NA BALKANU - SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT !


Svako od nas voli ponekad pojesti neki dobar kolač, danas to i nije teško,  jer zaista izbor je raznovrsan i može se naći za svakoga po nešto.. Nekolvoli kolače sa šlagom, neko bez.. Ali mislim da je ova torta pun pogodak za sve slatkoljupce.. Jer ova Kinder Pingvi torta je prosto fantastična, ja sam je pravila i bukvalno pojede se za par sati..  Priprema i nije tako komplikovana, dovoljno je malo truda da bi dobili savršeno ukusnu kinder pingvi tortu.. Dovoljno je da pratite postupak koji sam navela i dobit ćete preukusnu tortu.. Ako imate djecu, oni će poludjeti za ovom tortom.. Ova torta je odličan izbor za sve prilike, jer ima prosto neodoljiv ukus koji prija svima bilo kada i bilo gdje.. Vjerovatno će vam svi tražiti recept za ovu tortu, jer je veliki hit i zaludjela je cijeli balkan... Preporuka je da nakon što spremite tortu, ostavite je neko kraće vrijeme u frižideru kako bi se sve to sjedinilo i kako bi dobili što bolje rezultate a i kako bi sebi olakšali vađenje.. Ukoliko vam se recept svidjeo, svakako nas preporučite svojim prijateljima.. Nakon što spremite tortu javite nam kako vam je ispala.. Sretno !!

SASTOJCI
Biskvit
5 kom bjelanjaka
1 jušna žlica meda
5 žlica brašna
1 žlica velika i navršna puna kakaoa
2 žlice ulja
5 žumanjaka
1/2 kašič. praška za pecivo
Fil
2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
1,5 dl hladnog mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
Preljev: 100g čokolade za kuhanje
100g mliječne čokolade
150g margarina
PRIPREMA
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu.
Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar