ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

NEODOLJIVA RUSKA TORTA: Mene je ostavila bez daha



Pošto već imamo biondinu neka bude i jedna garava .Orginalni naziv ove torte je “čupavi ruski kolač”,sastojci su klasični za tortu od sira, uz dodatak čokolade u tijesto, što joj daje ovaj karakteristični tamni izgled
Sastojci
prhko tijesto
250g brašna
150g maslaca
40g šećera
2-3 žlica gorkog kakaoa
1 jaje

nadjev
500g svježeg sira
4 jaja
200g šećera
1 izribana korica limuna
2 pudinga od vanilije
400ml kiselog vrhnja
mrvice
120g brašna
2-3 žlice gorkog kakaoa
80g šećera
100g maslaca

PRIPREMA
1.
Izmješajte sve sastojke za prhko tijesto(ručno) ,zatim tijestom prekrijte dno kalupa i obrub.Sada stavite sve skupa na hlađenje pola sata
2.
Izmiksajte dobro jaja i šećer,zatim dodjate sir vrhnje,koricu limuna i puding,dobro sve skupa povežite da vam ne ostanu grudvice od sira ili pudinga.Pripremljenu smjesu izlijte u lim
3.
Sada napravite mrvičasti posip.Sve sastojke stavite u jednu zdijelu, i ručno ili mikserom mješajte dok se ne stvore mrvice.Sada ih pospite po smjesi
4.
Tortu pecite na 180 stupnjeva(predhodno ugrijana pećnica),otprilike 60-70 minuta.Gotovu tortu pospite šećerom u prahu.
Još jedna napomena,ako dodavate obični kakao, trebat će vam veća količina od ove jer nećete dobiti dovoljno taman biskvit, e onda smanjite dozu šećera u biskvitu i uduplajte kakao,isto vrijedi i za čokoladu u prahu.
5.
Tortu servirajte uz kavu i čaj.

Najbolja ruska torta, pripremite ovu tortu i razveselite svoju djecu kao i ostale osobe koje budu probale ovu nevjerovatnu tortu koja je prosto postala hit na internetu, prvenstveno zbog svoga ukusa koji je zaista neodoljiv, a i zbog toga jer ne deblja jer ne sadrži mnogo šećera.. Moja dječica naprosto su luda za ovom tortom, i svaki dan mi traže da je pravim ponovo.. Iz razloga što mnogi vole ovu tortu odlučila sam da recept podijelim sa vama, kako bi je i vi probali, vjerujem da će vaša porodica baš kao i moja biti oduševljena.

Za ovu tortu vam ne treba mnogo stvari, niti vam treba mnogo novca, ovu tortu možete napraviti skoro sa stvarima koje već imate u kući.. Preporučujem da nakon spremanja, ostavite je nekoliko sati u frižideru, da se sve lijepo sjedini pa da vam bude lakše za vaditi.. Ukoliko vam se torta svidjela, podijelite recept i sa svojim prijateljima.. I svakako kada je nparavite napišite nam kako vam je ispala. SRETNO !

izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar