subota, 17. prosinca 2016.

ALŽIRSKA TORTA: Nećete probati bolju tortu!


SASTOJCI
KORA
mere za jednu koru, peku se 3 ovakve kore
3 belanceta
3 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
2 kašike griza
FIL 1
250 ml vode
250 ml soka od ananasa
4 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
80 ml slatke pavlake (ili dve kesice čvrsto umućenog šlaga)
6 kolutova ananasa
FIL 2
0.5 l mleka
4 kašike šećera
6 žumanaca
1 1/2 kesica pudinga od vanile
200 gr maslaca
150 gr prah šećera
JOŠ
2-3 banane
šlag ili slatka pavlaka za ukrašavanje (oko 80 gr)
7 kolutova ananasa za ukrašavanje
sok od ananasa za natapanje kora (oko 250 ml)
PRIPREMA
1.
Kora:
Penasto umutiti belanca, dodati šećer, zatim žumance, brašno i griz.
Peći u prethodno pripremljenom plehu u zagrejanoj rerni dok se kora lagano ne odvoji od ivice pleha.
Pleh u kome sam pekla je prečnika 26cm.
Isti postupak ponovite 3 puta kako bi dobili tri kore.
2.
FIL 1
Vodu i sok od ananasa stavite u šerpu dodajte šećer i na tome skuvajte puding koji ste prethodno razmutili u posebnu činiju sa 5 kašika vode.
Ja koristim sok koji se nalazi u konzervi. Taman će vam biti dovoljna konzerva ananasa od 850 gr. U njoj ima tačno 14 kolutova ananasa koliko vam treba, a sok iskoristite za fil i natapanje kora.
3.
Dobro ohladite fil.
Umutite čvrsto slatku pavlaku ili šlag, pa sjedinite sa hladnom masom.
Kolutove ananasa isecite na sitne kockice pa dodajte u fil.
4.
FIL 2
Stavite mleko i šećer u šerpu da provri. U to dodajte žumanca i puding koje ste prethodno umutili sa 5 kašika mleka.
Fil ostavite da se ohladi.
5.
Penasto umutite maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom.
6.
Filovati: kora – fil 1 – fil 2 – banana isećkana na tanke kolutove tako da pokrije celu koru i fil- kora – fil 1 – fil 2 – iseckana banana – kora -fil 1- fil 2.
Svaku koru natopite sokom od ananasa pre filovanja. Trebaće vam oko 250 ml soka za sve kore.
Ukrasite tortu preostalim kolutovima ananasa i šlagom.
Ja sam ovaj put stavljala cele kolutove i malo ih je bilo teže seći. Sledeći put ću da ih iseckam na kockice
Posluživanje
Tortu služiti rashlađenu.
Prijatno!

Ova torta je zaista odlična, preporučujem da nakon što je napravite stavite je u frižider na par sati kako bi se svi sastojci sjedinili i kako bi dobili što bolje rezultate, a svakako bit će vam lakše i sjeći tortu kada je malo hladnija. Ja sam je pravila prije par dana i zaista je odlična, dječica su oduševljena, ja vjerujem da ćete i vi biti oduševljeni jer je torta zaista odlična i dugo nećete probati bolju tortu sigurna sam u to... Ukoliko vam se recept za tortu svidjeo, podijelite ga i sa svojim prijateljima. I svakako javite da li vam je uspjelo. Uživajte...
Izvor: jednostavnirecepti8.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar