ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

OVE VANILICE SU PROGLAŠENE NAJBOLJIM KOLAČIĆIMA NA SVIJETU !


Sastojci:

200 grama šećera u prahu, 1 mahuna vanile isečena na komadiće, 300 grama masti, 250 grama grama kristal šećera, 1 jaje, 2 žumanca, sok jednog limuna, 1 kašičica fino rendane limunove korice, 250 grama mlevenih oraha, 600 grama brašna i džem od šipaka ili kajsija.
Priprema:
Nekoliko dana pre pravljenja kolačića, pomešajte šećer u prahu sa isečenom mahunom vanile i zatvorite u kutiju sa poklopcem. Tako ćete dobiti vanilin šećer.

U činiji izmiksajte mast sa kristal šećerom dok ne dobijete krem. Umutite jaje, žumanca, limunov sok i limunovu koricu. Dodajte orahe i bračno i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Pokrijte ga i hladite u frižideru barem tri sata ili tokom noći.
Ugrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa, ukoliko ima ventilator, ili 180 ako je reč o običnoj rerni.
Stavite testo na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od oko pola centimetra.
Obložiti dva pleha papirom za pečenje i uz pomoć male modle vaditi vanilice i redati ih razmaknute u plehove.
Peći oko 12 minuta, tako da ostanu bele i pustiti da se ohlade na tepsiji oko pet minuta. Zatim prebaciti na rešetku ili ravnu površinu dok se potpuno ne ohlade.
Kada su potpuno hladni, svaki keksić namazati džemom i poklopiti drugim keksićem. Svaki tako dobijen sendvič dobro uvaljati u vanilin šećer. Staviti ih u limenu kutiju i čekati jedan do dva dana pre serviranja.

Ove vanilice već duži vremenski period nose epitet najboljih kolačića na svijetu, ja bih rekla da je to i opravdano. Jer probala sam mnoge suhe kolačiće, mnogi su ukusni, ali ovo je nevjerovatno, ukus ovih kolačića osvaja jednostavno da ne možete prestati da ih jedete.. Po mom mišljenju ovi kolačići su bolji od bilo kakvog keksa, i moja djeca često traže da im ovo napravim, prosto su ludi za ovim kolačićima međutim svi imamo različite ukuse, ali vjerujem da će vam se bez obzira na vaš ukus ovo dopasti  jer je zaista preukusno.. Zato što su veliki hit, i što mnogi žele da ih probaju odlučila sam da ih podijelim i sa vama, a vi također podijelite sa svojim prijateljima, i naravno kada ih pripremite javite kako su vam ispali.. Nakon pripreme, preporučujem da ih stavite u limenu kutiju i držite jedan ili dva dana, pa tek onda servirate, jer će na taj način biti najukusniji.. Sretno !!

Nema komentara:

Objavi komentar