subota, 17. prosinca 2016.

LUKSUZNA MILLENIUM TORTA - SA NEVJEROVATNIH 7 SLOJEVA !


Milenium torta je poznati, mnogima omiljen desert sa puno čokolade. A ovo je specijalna verzija sa više slojeva, više međuosbno prožetih okusa…

Sastojci:

● 200 g krupno mljevenih lješnjaka,
● 400 g ‘obične’ čokolade za kuhanje (40 % kakaa),
● 300 g mliječne čokolade,
● 150 g crne čokolade (70 % kakaa),
● 150 g bijele čokolade,
● 1 l vrhnja za šlag,
● 2 dl punomasnog mlijeka
Priprema:
Podloga:
Pečene, krupno samljevene lješnjake pomiješati sa 100 g otopljene čokolade za kuhanje (40 % kakaa).
Na podlogu staviti celofan, na njega obruč kalupa za torte, pa u njemu napraviti podlogu za tortu i prekriti je drugim celofanom.
Krema od tamne čokolade:

150 ml vrhnja za šlag, 50 ml mlijeka i 150 g crne čokolade staviti na laganu vatru i kad baci ključ izmiješati i ohladiti u frižideru. Ohlađeno izmiksati da se dobije pjena poput musa.
Skinuti gornji celofan sa kružne podloge, staviti mus i ohladiti u frižideru.
Bijela krema:
150 ml vrhnja za šlag i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, zatim lagano dodati 150 g otopljene bijele čokolade. Staviti preko crnog musa i vratiti u frižider.
Tamna krema:
150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 čokolade za kuhanje (40 % kakaa) lagano miksajući. Staviti preko bijelog sloja i vratiti u frižider.
Krema od mliječne čokolade:
150 ml vrhnja i 50 ml mlijeka kratko izmiksati, dodati 150 g mliječne čokolade lagano miksajući. Staviti preko tamne kreme i vratiti u frižider.
Prva glazura:
Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i njime preliti 150 g izlomljene čokolade za kuhanje (40 % kaka). Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće.
Glazuru staviti preko kreme od mliječne čokolade i vratiti u frižider.
Druga glazura:
Prohuvati 150 ml slatkog vrhnja i preliti 150 g izlomljene mliječne čokolade. Ostaviti da se čokolada otopi, izmiješati i sačekati da se ohladi do željene gustoće.
Staviti preko prve glazure i vratiti u frižider.
Ukrasiti po želji, npr. čokoladom i lješnjacima, a može se servirati i bez ukrašavanja, da svi slojevi ostanu vidljivi.

Ova torta je jako ukusna i mnogi će vam tražiti recept. Mi se nadamo da će vam se torta svidjeti, svakako nam javite kako je vama ispalo. Tortu nije tako teško napraviti, sve što je potrebno je malo truda i to je to, a vjerujte da će se poslije isplatiti. Ukoliko vam se torta svidjela svakako podijelite i sa svojim prijateljima. 

NAPOMENA:


Nakon što napravite tortu ostavite je u frižideru da se sve sjedini, kako bi je mogli lakše sjeći a da se ne pokvari. Uživajte dok je jedete. Topi se u ustima, uvijek ćete htjeti još i još...

Nema komentara:

Objavi komentar