petak, 16. prosinca 2016.

GRANDISIMO TORTA: Svi će tražiti recept od vas!



SASTOJCI



  • KORA:

  •  18 belanaca
  •  18kasika secera
  •  24kasika mlevenih lesnika
  •  3kasike brasna
  •  6kasika kakaoa
  • FIL:

  •  18 zumanaca
  •  250g secera u prahu
  •  2 margarina
  •  100g seckanih lesnika
  •  100g topljene cokolade
  •  2kasicice kafe
  •  400ml slatke pavlake
  • GLAZURA:

  •  300ml slatke pavlake
  •  300g cokolade

PRIPREMA



  1. KORA
    Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru.
    Ispeci jos 2 ovakve kore.
  2. FIL
    Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.
    Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.
    Fil podeliti na tri dela:
    u  1. dodati 100g otopljene cokolade,
    u  2. dodati 100g  seckanog lesnika,
    u  3. dodati 2 kasicice kafe.
    Umutiti 400ml slatke pavlake.

  3. FILOVANJE

    Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa lesnikom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.
  4. GLAZURA
    Ganache krem:slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu!

POSLUŽIVANJE

Posluziti uz osmeh i soljicu kafe 
izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar