KORA:
- 18 belanaca
- 18kasika secera
- 24kasika mlevenih lesnika
- 3kasike brasna
- 6kasika kakaoa
FIL:
- 18 zumanaca
- 250g secera u prahu
- 2 margarina
- 100g seckanih lesnika
- 100g topljene cokolade
- 2kasicice kafe
- 400ml slatke pavlake
GLAZURA:
- 300ml slatke pavlake
- 300g cokolade
PRIPREMA
- KORAUmututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru.Ispeci jos 2 ovakve kore.
- FILUmutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.Fil podeliti na tri dela:u 1. dodati 100g otopljene cokolade,
u 2. dodati 100g seckanog lesnika,u 3. dodati 2 kasicice kafe.Umutiti 400ml slatke pavlake. - FILOVANJE
Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa lesnikom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom. - GLAZURAGanache krem:slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu!
POSLUŽIVANJE
Posluziti uz osmeh i soljicu kafe
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar