nedjelja, 18. prosinca 2016.

Posna SNIKERS TORTA ! OSTAVLJA BEZ DAHA


SASTOJCI ZA POSNU SNIKERS TORTU:

Za koru I i III (mere za jednu koru):
  • 200 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 5 kašika šećera,
  • 50 g mlevenog neslanog kikirikija,
  • 2 dl kisele vode,
  • 0,5 dl ulja.
Za koru II:
  • 200 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 5 kašika šećera,
  • 50 g mlevenog neslanog kikirikija,
  • 2 dl kisele vode,
  • 0,5 dl ulja,
  • 2 rebra posne čokolade.
Za grilijaš:
  • 250 g šećera,
  • 200 g neslanog kikirikija.
Za fil:
  • 1,5 l mleka od soje (ili palminog mleka),
  • 150 g šećera,
  • 150 g gustina,
  • 6 kašika brašna,
  • 250 g posnog margarina,
  • 50 g posne čokolade.
Za glazuru:
  • 150 g posne čokolade,
  • 5 kašika ulja.
Za ukrašavanje:
  • 200 g posnog šlaga,
  • 2 dl kisele vode.

POSNA SNIKERS TORTA SE PRAVI NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. U činiju sipati brašno, prašak za pecivo, mleveni kikiriki i šećer, promešati, pa dodati kiselu vodu i ulje i sjediniti kašikom.
  2. Smesu izliti u obložen pleh (38×26) i peći koru na 200 C 15 min.
  3. Na isti način ispeći još jednu koru. Navedena količina je za jednu koru.
  4. Na isti način pripremiti i drugu, srednju koru, s tim što se u ovu smesu doda samo još i izrendana čokolada.
  5. Sledeći pripremiti grilijaš da bi se ohladio. Na tihoj vatri karamelizovati šećer, pa dodati kikiriki, sjediniti i izliti u pleh. Kad se ohladi, samleti ga u blenderu.
  6. Za fil izmutiti brašno i gustin sa 0,5 l sojinog mleka, a ostatak mleka, 1 l staviti da provri sa šećerom.
  7. U vrijuće mleko dodati prethodno izmućenu smesu i skuvati fil. Kad se ohladi sjediniti ga sa umućenim posnim margarinom, pa fil podeliti na dva dela.
  8. U jedan deo dodati mleveni grilijaš, a u drugi otopljenu posnu čokoladu.
  9. Filovati: kora I, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora II, čokoladni fil, fil sa kikirikijem, kora III.
  10. Tortu odozgo premazati sa ostatkom čokoladnog fila, a okolo sa filom od kikirikija.
          Napraviti glazuru od čokolade, pa je preliti preko gornje kore i ostaviti da se stegne.             Tek onda završiti ukrašavanje torte sa posnim šlagom.. 

Ovo je jedan od meni omiljenih kolača, koji bih mogla jesti opet i opet.. Ova torta je prosto postala hit na internetu, prvenstveno zbog svoga ukusa koji je zaista neodoljiv, a i zbog toga jer ne deblja jer ne sadrži mnogo šećera.. Moja dječica naprosto su luda za ovom tortom, i svaki dan mi traže da je pravim ponovo.. Iz razloga što mnogi vole ovu tortu odlučila sam da recept podijelim sa vama, kako bi je i vi probali, vjerujem da će vaša porodica baš kao i moja biti oduševljena.

Za ovu tortu vam ne treba mnogo stvari, niti vam treba mnogo novca, ovu tortu možete napraviti skoro sa stvarima koje već imate u kući.. Preporučujem da nakon spremanja, ostavite je nekoliko sati u frižideru, da se sve lijepo sjedini pa da vam bude lakše za vaditi.. Ukoliko vam se torta svidjela, podijelite recept i sa svojim prijateljima.. I svakako kada je nparavite napišite nam kako vam je ispala. SRETNO !

Nema komentara:

Objavi komentar