ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

NEODOLJIVO UKUSNA FERRERO ROCHER TORTA - ORIGINALNI RECEPT !


Sastojci
Kora:
5 jaja
100 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
70 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećera
30 g prezli
3 kašike mlevenih lešnika
3 kašike mlevenog kikrikija
70 g margarina
Fil:

1/2 l tečnog šlaga
100 g nutele
100 g čokolade za kuvanje
100 g mlevenih lešnjaka
100 g mlevenog kikirikija
200 g lešnjak napolitanki (naseckati)
Glazura:
1/2 l tečnog šlaga
300 g čokolade za kuvanje
Priprema
Kora: Otopiti margarin i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi. Žumanca izmešati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, prezlu, otopljenu čokoladu, mlevene lešnike, kikiriki i sneg od bjelanaca (koje ste posebno umutili posebno).
Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smesu i peći na 200 C oko 30 minuta. Kada se ohladi kora, preseći je na dve kore.
Fil: Izmutiti šlag dodati nutelu, mlevene lešnike i kikiriki, istopljenu čokoladu i nasjeckanu napolitanku.
Fil podeliti na dva djela, pa nafilovati na kore, preko gornjeg fila staviti glazuru, koja se napravi tako što se zagreje 1/2 l umućenog šlaga, paziti da ne proključa, pa dodati 300 g čokolade.
Ovom glazurom premazati tortu i ukrasiti.

Ferrero Rocher torta, neodoljivo ukusna prosto je postala hit na internetu, prvenstveno zbog svoga ukusa koji je zaista neodoljiv, a i zbog toga jer ne deblja jer ne sadrži mnogo šećera.. Moja dječica naprosto su luda za ovom tortom, i svaki dan mi traže da je pravim ponovo.. Iz razloga što mnogi vole ovu tortu odlučila sam da recept podijelim sa vama, kako bi je i vi probali, vjerujem da će vaša porodica baš kao i moja biti oduševljena.

Za ovu tortu vam ne treba mnogo stvari, niti vam treba mnogo novca, ovu tortu možete napraviti skoro sa stvarima koje već imate u kući.. Preporučujem da nakon spremanja, ostavite je nekoliko sati u frižideru, da se sve lijepo sjedini pa da vam bude lakše za vaditi.. Ukoliko vam se torta svidjela, podijelite recept i sa svojim prijateljima.. I svakako kada je nparavite napišite nam kako vam je ispala. SRETNO !

Nema komentara:

Objavi komentar