subota, 17. prosinca 2016.

SIRUTKA: Lijek za razne bolesti!



Surutka je proizvod koji nastaje kod proizvodnje sira . To je tečnost koja ostaje nakon što se mleko zgruša. U njoj je veliki sadržaj vode, a sadržaj kalorija i masti je veoma mali.
To je energetska tečnost koja sadrži: kalijum, natrijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, vitamine, aminokiseline i belančevine.
Surutkin protein sadrži čitav lanac belančevina: b-laktoglobulin, a-laktalbumin, imunoglobini, glikomakropeptid, laktoferin, laktoperoksidaza, lizosomi i BSA (goveđi serum albumin).
Lekovita tečnost koja sadrži 16 vrsta proteina, 8 minerala, 7 vitamina, do 23 aminokiselina i do 11 enzima.
Lekovita svojstva surutke su veoma velika i nisu do kraja istražena. Intezivna upotreba surutke dovodi do brze regeneracije bolesnih mesta u organizmu, zatim pospešuje razgradnju masti i jača imunitet.
Surutkini proteini imaju pozitivno dejstvo kod smanjenog apetita, povišenog holesterola, karijesa i zubnih naslaga. Osim toga, potpomažu regeneraciju jetre i sprečava osteoporozu. Preporučuje se atletičarima, trudnicama i starim ljudima.
Koristi se u proizvodnji raznik sireva, dečije hrane, sladoleda i stočne hrane. Protein surutke se odvaja iz ove mešavine i prodaje kao nutritivni suplement.
U prodaji se surutka i njeni proizvodi nalaze u različitim oblicima, poput kisele surutke, slatke surutke, kao i napici obogačeni voćem. Surutku možete naći u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, a može se naći i surutka u prahu.

Šta sve liječi sirutka vjerovatno mnogi od vas nisu znali, ovo piće za koje je svako čuo lijek je za mnoge bolesti, a lako je dostupno svima. Počnite ga koristiti odma jer sadrži brojna ljekovita svojstva koja pomažu vašem tijelu, osjećat ćete se mnogo bolje, nakon što ovo budete pili. Preporučujemo da ovo piće pijete čak i po nekoliko puta na dan, jer nema apsolutno nikakvih štetnih posljedica. Podijelite ovaj recept sa svojim prijateljima, neka svako sazna za ovaj lijek. Bitno je da ne odustajete od lijeka i da se trudite što više popiti...
Izvor: kucnilekar.com

Nema komentara:

Objavi komentar