četvrtak, 15. prosinca 2016.

NAPRAVITE SAMI DOMAĆE IŠLERE - BOLJI OD KUPOVNIH


SASTOJCI:
 za tijesto: 200 g maslaca 300 g +2 kašike brašna 100 g šećera u prahu 2 kom žumanca 4 kašike kakaa za fil 0,5 dl sl. pavlake 200 g čokolade za kuvanje 1 kašika ulja PRIPREMA: 1. Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači. 2. Izmiješati brašno, 300 g i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto.

Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min. 3. Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C 15-ak minuta. 4. Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića. 5. 50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji. 6. Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, “nestaju u trenu”

Nema komentara:

Objavi komentar