ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

KORE SE I NE OSJETE: Najkremastija torta ikada!


SASTOJCI
3 x 5 bjelanca
3 x 10 kašika šećera u prahu
3 x 5 kašika mljevenih oraha
3 x 2 kašika brašna
ZA KREM
1 litar mlijeka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 gr šećera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mlijeka da se popare orasi
200 gr čokolade
3 kesice šlag krema od vanile
200 ml mlijeka ili kisele vode za šlag krem

PRIPREMA

Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna. Brašno i orahe pomiješati i lagano varjaćom umješati u umućene bjelance. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pečene pokriti ih krpom dok spremate krem.
Krem: 7 žumanaca pomiješati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 žumanaca sa 250 g prah šećera. Posebno umutiti 250 g margarina, pa izmješati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohladjeniim kremom.
1/3 fila izdvojiti i dodati 150 g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kašasto). U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, bijeli fil, kora, šlag, crni fil. Staviti šlag po ivicama. Ja stavljam crni fil, jer ga ima najviše.


Najkremastija torta ikada. Kore se uopšte ne osjete. Pripremite ovu tortu i razveselite svoju djecu kao i ostale osobe koje budu probale ovu nevjerovatnu tortu koja je prosto postala hit na internetu, prvenstveno zbog svoga ukusa koji je zaista neodoljiv. Moja dječica naprosto su luda za ovom tortom, i svaki dan mi traže da je pravim ponovo.. Iz razloga što mnogi vole ovu tortu odlučila sam da recept podijelim sa vama, kako bi je i vi probali, vjerujem da će vaša porodica baš kao i moja biti oduševljena.

Za ovu tortu vam ne treba mnogo stvari, niti vam treba mnogo novca, ovu tortu možete napraviti skoro sa stvarima koje već imate u kući.. Preporučujem da nakon spremanja, ostavite je nekoliko sati u frižideru, da se sve lijepo sjedini pa da vam bude lakše za vaditi.. Ukoliko vam se torta svidjela, podijelite recept i sa svojim prijateljima.. I svakako kada je napravite napišite nam kako vam je ispala. SRETNO !

izvor: makeupfitness.info

1 komentar:

  1. Sve ok ali ziva jaja kad se koriste,termicki neobradjena uveka postoji rizik od salmonele i sl....

    OdgovoriIzbriši